ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Γραφτείτε ώστε να βλέπετε τα τελευταία μας νέα πριν οποιοδήποτε άλλον.
Subscribe to newsletter

  Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα,  με αγορές των 49€ και άνω.

  Shopping Cart

  • No products in the cart.
  a
  Memoire Perfumes
  a

  «ΜΙΑ ΓΥΝΑIΚΑ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΡA AΡΩΜΑ ΕIΝΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑIΚΑ ΔIΧΩΣ ΜEΛΛΟΝ» COCO CHANEL.

  Αυτή η τόσο δα μικρή λέξη,  είναι η αιτία να ξυπνήσει μία απο τις πιο δυνατές  μας  αισθήσεις! Όσο οι Γυναίκες αλλά  και  οι Άνδρες παραδίδονται στην αίσθηση αυτή , που μπορεί να δημιουργίσει στιγμές και να μας φτάσει  στις πιο μακρινές αναμνήσεις.

  Αυτός, ακριβώς ,ήταν κ ο λόγος για να πάρει  η πιο αρωματική  μας σελίδα αυτό το όνομα

  MEMOIRE PERFUMES

  Η πιο δυνατή ανάμνηση  μπορεί να γίνει ένα με την πιο δυνατή μας αίσθηση .

    Η αξία που προσδίδει ένα άρωμα στην ποιότητα της καθημερινής ζωής, καθώς και η ικανότητά του  να δημιουργεί έντονα συναισθήματα είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένη.

  ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ MEMOIRE PERFUMES ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕ EAU DE PARFUM .

  Ας δούμε αναλυτικά τις κατηγορίες αρωμάτων που υπάρχουν : Οι κατηγορίες των αρωµάτων

  Parfum: Πρόκειται για το άρωμα στην πιο καθαρή εκδοχή του (με περιεκτικότητα αρωματικών ενώσεων 20-40%), γι’ αυτό και είναι φυσικά πιο ακριβό και πιο έντονο. Αν επιλέξετε ένα parfum, χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα (μία σταγόνα στο κάθε αφτί είναι αρκετή). Διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον δυσάρεστο για τους γύρω σας.

  Eau de Parfum: Είναι εξίσου έντονο, αλλά έχει λιγότερη περιεκτικότητα σε αρωματικές ύλες (12-20%), γι’ αυτό διαρκεί λιγότερο από το parfum.

  Eau de Toilette: Είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία, γιατί είναι κατάλληλη για πρωινές και απογευματινές ώρες και για καθημερινή χρήση. Η περιεκτικότητά του σε άρωμα είναι 8-12%.

  Eau de Cologne: Είναι γνωστό και ως νερό της Κολονίας ή αλλιώς κολόνια. Δημιουργήθηκε το 1806 από τον γάλλο αρωματοποιό Jean-Marie Farina και είχε τεράστια επιτυχία. Η κολόνια διαρκεί ελάχιστα (η περιεκτικότητά της σε άρωμα κυμαίνεται στο 2-5%), αλλά αφήνει την ωραιότερη αίσθηση καθαριότητας και δροσιάς από τα υπόλοιπα, γι’ αυτό και είναι ιδανική για το καλοκαίρι. Επίσης, είναι και η πιο οικονομική κατηγορία.

  TIPS

  Οι αρωματικές ομάδες που υπάρχουν, είναι εξίσου σημαντικές γιατί με αυτο τον τρόπο μπορούμε και εμείς οι ιδιοι να καταλάβουμε τις μυρωδιές που είναι πιο κοντά στα δικά μας γουστα .

  Ομάδες Αρωμάτων :

   Λουλουδάτα

  Είναι τα αρώματα που κατά κύριο λόγο συντίθενται από αρωματικά έλαια λουλουδιών. Τη πιο ισχυρή παρουσία σε αυτή τη κατηγορία έχουν τα τριαντάφυλλα, οι ορχιδέες, το γιασεμί, τα γαρύφαλλα και οι κρίνοι της κοιλάδας.

  Ξυλώδη

  Σε αυτή τη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τα αρώματα που συντίθενται από γήινα αρωματικά έλαια τα οποία συνήθως περιέχουν πολύτιμα ξύλα, σανταλόξυλο, μόσχο κεχριμπάρι και κέδρο. Είναι αυτά που προσδίδουν ζεστασιά στο άρωμα.

  Πικάντικα

  Τα αρώματα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν αρώματα που στη σύνθεσή τους περιέχουν διάφορα μπαχαρικά, πικάντικα καρυκεύματα και ρητίνες. Τα στοιχεία αυτά συνήθως βαραίνουν το άρωμα και το καθιστούν κατάλληλο για χειμερινούς μήνες.

  Εσπεριδοειδή

  Με τον όρο αυτόν εννοούμε αιθέρια έλαια που παίρνουμε από φρούτα όπως το περγαμόντο, το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το λεγόμενο νερολί που σχετίζεται με το νεράντζι. Είναι η κατηγορία από όπου προέκυψαν και οι πρώτες «κολόνιες», με βασικά συστατικά από αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών. (Νερό Κολονίας βάφτισε το άρωμά του ένας Ιταλός, ο Farina, το 1709 από ευγνωμοσύνη για την πόλη που του επέτρεψε να αναδειχθεί σε προμηθευτή πολλών βασιλικών οικογενειών.)

  Φλοράλ

  Εδώ έχουμε τα αιθέρια έλαια που παίρνουμε από διάφορα λουλούδια: γιασεμί, τριαντάφυλλο, μιγκέ, βιολέτα, νάρκισσο, λεβάντα. Εννοείται ότι αυτά πλέον μπορούμε να τα έχουμε στη διάθεσή μας και με τεχνητό τρόπο.

  Φουζέρ

  Στα γαλλικά «φουζέρ» σημαίνει φτέρη αλλά πρόκειται απλά για μια γαλλική φαντασιακή παρέκβαση. Πρόκειται για αρωματικές συνθέσεις με βότανα, που συνδυάζονται με μπαχαρικά (π.χ. διάφορα είδη πιπεριού, αστεροειδή γλυκάνισο), βανίλια, κεχριμπάρι κ.ά.

  Κύπρος

  Ναι, το 1917, ένας διάσημος γάλλος αρωματοποιός, ο Φρανσουά Κοτί, ονόμασε ένα άρωμά του έτσι και η επιτυχία του έδωσε τον τίτλο και για μια ολόκληρη κατηγορία αρωματικών ουσιών που περιλαμβάνουν το πατσουλί, εξωτικά φρούτα, θυμάρι, κορίανδρο, κορόμηλο και διάφορες αλδεΰδες παρασκευασμένες με τεχνητό τρόπο.

  Δέρμα

  Σε αυτήν την οικογένεια αρωμάτων ανήκουν νότες -συνήθως τεχνητές- που μιμούνται την οσμή από δέρμα, καμένα ξύλα και καπνό.

  Ανατολίτικες (Αμπρέ)

  Κεντρικό στοιχείο είναι ο μόσχος (musk), μια ζωική ουσία, σε συνδυασμό με ουσίες από ρητίνες (κεχριμπάρι, λιβάνι, μύρο) και άλλες κατηγορίες, όπως τα μπαχαρικά

  Αρωματική Πυραμίδα : Νότες Αρωμάτων

  Κάθε άρωμα συντίθεται από τις αρωματικές νότες που εκλύουν τα αρωματικά έλαια που το αποτελούν. Οι αρωματικές νότες είναι οι εξής:

  1. Νότες κορυφής : Είναι τα στοιχεία των αρωμάτων που οσμίζεται κάποιος μετά τη πρώτη εφαρμογή και που εξατμίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Όμως σε κάποια αρώματα οι νότες κορυφής μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 15 λεπτά.

   2. Νότες μεσαίες-καρδιάς :Είναι οι μυρωδιές των αρωμάτων που αρχίζουμε να τις αντιλαμβανόμαστε μετά τα πρώτα 20 λεπτά και αποτελούν την καρδιά της αρωματικής σύνθεσης .Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις πρώτες μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3 ώρες και μας σκιαγραφούν το χαρακτήρα του.

   3. Νότες βάσης –βάθους : Πρόκειται για τα στοιχεία του αρώματος που ελευθερώνονται μετά από 40 λεπτά και που αλλάζουν το άρωμα ενώ ταυτόχρονα του δίνουν μια βαθύτερη διάρκεια που μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 ώρες. Τα αρωματικά έλαια αυτής της κατηγορίας λειτουργούν ως ένα στερεωτικό υλικό πάνω στο οποίο κάθονται όλες οι προηγούμενες νότες μη αφήνοντάς τις να εξαφανιστούν.

  TIPS

  Με αυτο τον τρόπο , όποιο άρωμα θελήσετε , σε περίπτωση που δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά και θέλετε να δείτε ποιες είναι οι μυρωδιές τους , μπορείτε διαβάζοντας τις νότες του να καταλάβετε αν ανήκει στην κατηγορία αρωμάτων που σας αρέσει.

  Πως δοκιμάζουμε ένα άρωμα -Κριτήρια επιλογής αρώματος :

  1. Το δοκιμάζουμε στο δέρμα μας. Τα αρώματα δεν «κάθονται» το ίδιο σε όλους τους τύπους δέρματος, αλλάζουν οσμή.

  2. Πρέπει να περιμένεις 15-20 λεπτά προτού αποφασίσεις για να απελευθερωθούν και ο νότες καρδιάς.

   3. Δεν δοκιμάζουμε ταυτόχρονα πάνω από 3 αρώματα γιατί η μύτη μπερδεύεται και θα κάνουμε λάθος επιλογή.

  Τι πρέπει να προσέχουμε όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα – Κανόνες εφαρμογής αρώματος:

  1. Όταν ο τύπος δέρματος μας είναι ξηρός ψεκάζουμε παραπάνω ποσότητα αρώματος ενώ το αντίθετο ισχύει για τις λιπαρές επιδερμίδες.

  2. Επιλέγουμε πιο ελαφριά αρώματα το καλοκαίρι και πιο βαριά το χειμώνα γιατί η υψηλή θερμοκρασία αυξάνει την ένταση του αρώματος ενώ η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει την ένταση του αρώματος.

  3. Φόρεσε το άρωμα μετά το μπάνιο που οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

   4. Μη τρίβεις τα σημεία που εφαρμόζεις ένα άρωμα γιατί αλλοιώνεις την μυρωδιά του 5. Μη φοράς έντονα αρώματα στο χώρο εργασίας γιατί κάποιο ζαλίζονται και κάποιοι έχουν αλλεργίες και δεν είναι πρέπον να γινόμαστε ενοχλητικοί στους άλλους. 6. Μη ψεκάζεις πάνω στα ρούχα σου γιατί κάποια αρωματικά έλαια αφήνουν λεκέδες.

  Για την σωστή επιλογή αρώματος -Επιλέγοντας άρωμα…

  Πρέπει:

  1. Να δοκιμάσεις το άρωμα πάνω στο δέρμα σου. Τα περισσότερα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά πάνω στον κάθε άνθρωπο.
  2. Να περιμένεις γύρω στα δέκα λεπτά, για να καταλάβεις την πραγματική μυρωδιά του. Μην το αγοράσεις πριν περάσει αυτός ο χρόνος.
  3. Να βρεις ένα άρωμα που να συμπληρώνει την προσωπική μυρωδιά που έχει το σώμα σου και μόνο εσύ την ξέρεις.
  4. Να έχεις δύο διαφορετικά αρώματα. Ένα για το καλοκαίρι και ένα για το χειμώνα. Το καλοκαίρι ένα πιο ελαφρύ καθώς με την υψηλή θερμοκρασία, η οσμή θα αυξηθεί και ένα πιο βαρύ για το χειμώνα, καθώς όπως είπαμε, το κρύο μειώνει την δύναμή της οσμής.
  5. Να βάζεις το άρωμά σου με το που βγεις από το μπάνιο, όταν οι πόροι σου έχουν ανοίξει. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα και θα διαρκέσει περισσότερο.

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΜΕ ΑΡΩΜΑ

  ΜΗΝ:

  1. Βάζεις άρωμα πάνω σε κοσμήματα που να είναι από μαργαριτάρια ή μέταλλα. Τα αρώματα έχουν οινόπνευμα το οποίο έχει την ιδιότητα να οξειδώνει τις πέρλες και ορισμένα μέταλλα.
  2. Τρίψεις τα σημεία στα οποία έχεις βάλει άρωμα. Η οσμή θα αλλοιωθεί με την τριβή.
  3. Φοράς τα ρούχα σου πριν στεγνώσει το άρωμα. Κάποια αρώματα έχουν την ιδιότητα ν’ αφήνουν λεκέδες, οπότε θέλει προσοχή!
  4.  Φοράς βαριά αρώματα τις πρωινές ώρες και σε χώρους όπως το γραφείο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αλλεργίες και μπορεί να ενοχλούνται πραγματικά.

  Πως διατηρούμε σωστά το άρωμα

  ΠΡΕΠΕΙ:

  1. Να το διατηρήσεις σε ένα χώρο με θερμοκρασία δωματίου.
  2. Να επανατοποθετείς πάντα το καπάκι μετά τη χρήση του.
  3. Να ΜΗΝ το αφήνεις εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, γιατί έχει τη δυνατότητα ν’ αλλοιώσει την οσμή του

  ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ , ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ  , ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ , ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΟΥ

  #memorizeyourself

  #memoireperfumes

  Καλώς ήρθατε , σε ένα ταξίδι γεμάτο από αρώματα ,

  Memoire perfumes

  You don't have permission to register